Dag van de Code

Op 4 juli vieren we de jaarlijkse Dag van de Code. Op deze dag zetten we de spotlights op mooie maatschappelijke initiatieven binnen onze sector. Hoe dragen onze leden samen met andere stakeholders bij aan Passende Zorg?

Dag van de code

Wat is de rol van de geneesmiddelensector als het gaat om passende zorg? Doen we de juiste dingen? Doen we de dingen die we doen goed? Onze leden zijn op 4 juli met hun zorgpartners uitgenodigd op het podium van Astellas (Leiden) om hierover te vertellen. Die dag vieren we de jaarlijkse Dag van de (VIG) Code, waarin de waarden van de geneesmiddelensector staan.
In pittige duo-pitches nemen ze ons mee naar succesvolle samenwerkingen. Laat je inspireren door verrassende verhalen en postersessies over best practices! 

Programma

14.15 uur - Inloop

14.30 uur - Welkom en ontvangst door gastheer Astellas , Mark Dekker

14.40 uur – We trappen af met 6 best practices over passende zorg, met onder andere bijdragen van:

 • Boehringer Ingelheim geeft samen met Amsterdam UMC een presentatie over P4O2, waar ze in een samenwerking de ontwikkeling van producten voor de preventie van longziekten als astma en COPD stimuleren. Het gaat om een groot onderzoek naar longschade en naar het herkennen, voorkomen en genezen ervan.
  Sprekers: Prof. Anke-Hilse Maitland (Amsterdam UMC) en Sacha Moenis (Boehringer Ingelheim)
 • Janssen staat op het podium over ‘Betere toegankelijkheid van zorg’ door nieuwe geneesmiddelen onder voorwaarden toe te laten met behulp van (onder andere) Real World Data in gezamenlijk opgezette registries.
  Spreker: Michel van Agthoven (Janssen)
 • Astra Zeneca en TNO over het HERACLES-project– een pilot om data uit verschillende bronnen samen te brengen en te analyseren. Dit om meer onderzoek naar kanker mogelijk te maken.
  Sprekers: Jan Pander (AstraZeneca) en Erik Cornelisse (TNO)
 • Roche en BMS werken samen met ziekenhuizen, zorgverzekeraars en andere geneesmiddelenbedrijven aan de DRUP studie, waarin andere geneesmiddelen beschikbaar gesteld aan patiënten met vergevorderde of uitgezaaide kanker, die niet meer in aanmerking komen voor standaardbehandelingen.
  Sprekers: Jacco Lieste (Roche), Nancy Laurens (BMS) en Hans Gelderblom (LUMC)
 • Denis Peeters (Sanofi) vertelt samen met zorgpartner Alcura over een zorgecosysteem voor MS-patiënten, waardoor voortijdige uitval voorkomen wordt.
 • Amgen en Orikami ontwikkelden een digitale biomarker om de kwetsbaarheid en veerkracht van longkankerpatiënten tijdens een behandeling te kunnen monitoren. Dit gebeurt in samenwerking met artsen, patiënten en andere partners.
  Sprekers: Michel Rudolphie (Orikami) en Ronald Vollebregt (Amgen)

Aansluitend Paneldiscussie over de toegevoegde waarde van de geneesmiddelensector ten aanzien van passende zorg; rode draad best practices, rol van de geneesmiddelensector als het gaat om passende zorg. Doen we de juiste dingen? Doen we de dingen die we doen goed? 

17.00 uur - Reflectie door Hugo Hurts, voorzitter Adviescollege Code.

17.15 uur - Afsluiting en napraten met een drankje en hapje

Zien we u daar?

De Dag van de Code vindt plaats op dinsdag 4 juli 2023 van 14:30 tot 17:15 uur bij Astellas in Leiden, op het Bio Science Park. Noteert u alvast de datum in uw agenda? Via de aanmeldknop is inschrijven mogelijk. We kijken uit naar uw komst!

Na afloop zetten we discussie voort tijdens een netwerkborrel. De Dag van de Code is een jaarlijkse bijeenkomst voor leden en stakeholders.

Datum en tijdstip

2023-07-04T14:30:00

Code log edit PNG

Bij dit evenement worden foto en video opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

Locatie

Astellas in Leiden, op het Bio Science Park
Sylviusweg 62