Horizonscan: Regeren is vooruitzien

VIG Talk 100222 def

Het Zorginstituut Nederland publiceert sinds 2015 de Horizonscan: een openbaar en actueel overzicht van geneesmiddelen die naar verwachting de komende twee jaar op de Nederlandse markt verschijnen.

Hoe komt deze lijst tot stand, wie zijn daarbij betrokken en hoe kan de Horizonscan helpen bij het versnellen van de toegang tot medicijnen? Hierover gaat de VIG Talk van donderdag 10 februari.

Sprekers

De eerste spreker is dr. Niels Speksnijder, coördinator Horizonscan Geneesmiddelen bij het Zorginstituut. Hij neemt ons mee in de totstandkoming van de Horizonscan, de samenwerking daarin met anderen en wat hij ziet als mogelijke verbeteringen in de toekomst.

De tweede spreker is Wim de Haart, manager Gezondheidseconomie en Vergoedingen bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. De Haart ziet de Horizonscan als een mogelijkheid om de toegang tot nieuwe geneesmiddelen aanzienlijk te versnellen. ‘Daarbij kunnen we patiënten, behandelaars, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en overheidsorganen in een vroegtijdig stadium op de hoogte te brengen van de marktintroducties van innovatieve geneesmiddelen.’

Discussie

Na een korte presentatie van beide sprekers, kunnen deelnemers aan de VIG Talk zich via de chatfunctie mengen in de discussie en vragen stellen.

Aanmelden

De (online) VIG Talk wordt live uitgezonden, op donderdag 10 februari 2022, van 16.00 tot 17.00 uur. Carla Vos, hoofd Kennis & Beleid en plaatsvervangend directeur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, is moderator. Deelnemers ontvangen kort voor het event een link voor online toegang.

Datum en tijdstip

2022-02-10T16:00:00

Locatie

Online evenement, uitgezonden vanuit WTC