Lunch & Learn Europa: Brussel Best Belangrijk

Fons Cazius_kln

Op 19 april start de VIG met een nieuwe reeks bijeenkomsten over Europa; ‘Brussel best belangrijk.’ Onze adviseur Internationale Zaken, Fons Cazius, praat onze leden in vier interactieve sessies bij over Europese actualiteiten en de activiteiten van de VIG in Den Haag en Brussel.

De bijeenkomsten zijn uitsluitend toegankelijk voor de leden van de VIG.

Europa steeds belangrijker

De coronacrisis heeft tot een ongekende Europese samenwerking op het terrein van gezondheidszorg geleid. De Europese Commissie heeft al voor de pandemie haar Farmaceutische Strategie gepresenteerd, daarmee wil ze de beschikbaarheid, betaalbaarheid en toegankelijkheid van geneesmiddelen verbeteren.

Fons Cazius: “Hoewel Brussel misschien soms ver weg voelt, zijn de gevolgen van aanpassingen in het Europees beleid duidelijk merkbaar in Nederland. Zo wil de Europese Commissie begin volgend jaar haar voorstellen presenteren voor de hervorming van de geneesmiddelenwetgeving. Ook de plannen voor de aanpassing aan de  weesgeneesmiddelenverordening staan op de Brusselse agenda. De VIG zet zich dan ook samen met de Europese brancheorganisatie EFPIA in voor een verbetering van het Europese innovatieklimaat. In deze eerste sessie wil ik graag verder op deze onderwerpen ingaan.”

Aanmelden

De (online) sessie wordt live uitgezonden, op dinsdag 19 april 2022, van 12.00 tot 13.00 uur. Deelnemers ontvangen kort voor het event een link voor online toegang.

Meld nu gratis aan, via de aanmeldknop!

 

Datum en tijdstip

2022-04-19T12:00:00

Locatie

Online evenement, uitgezonden vanuit WTC