Lunch & Learn Europa

Lunch & learn EU v3

Na een succesvolle eerste lunchbijeenkomst over het Europese geneesmiddelenbeleid en de inzet van de sector, praat Fons Cazius, adviseur Internationale Zaken bij de VIG, u bij over de laatste stand van zaken in Europa, tijdens een tweede Lunch & Learn op 23 juni.

Met de recente geopolitieke ontwikkelingen verdwijnt de coronacrisis naar de achtergrond en worden de contouren van een mogelijke gezondheidsunie duidelijker. Ook wordt er steeds meer bekend over de plannen van de Europese Commissie voor de hervorming van de geneesmiddelenwetgeving, maar ook over andere dossiers zoals data, antibioticaresistentie, en de aanpak van tekorten. En wat het Nederlandse standpunt hierover is.

Op 23 juni geeft Fons Cazius de laatste stand van zaken én het laatste nieuws van de vergadering van Europese ministers van Volksgezondheid een week eerder. Tevens vertelt hij over de inzet van de VIG zowel in Den Haag als Brussel en krijg je een vooruitblik op het voorzitterschap van de EU door Tsjechië dat op 1 juli begint.

Als we kijken naar de mogelijke impact van de plannen van de Europese Commissie dan blijkt Brussel veel dichterbij dan het voelt. De VIG zet zich dan ook samen met de Europese brancheorganisatie EFPIA in voor een verbetering van het Europese innovatieklimaat.

De bijeenkomsten zijn uitsluitend toegankelijk voor de leden van de VIG.

Aanmelden

De sessie kan fysiek in Den Haag of online bijgewoond worden, dit kunt u in het aanmeldingsformulier aangeven. Deelnemers voor de online sessie ontvangen kort voor het event een link voor online toegang.

Wilt u ook op de hoogte blijven van laatste ontwikkelingen in Brussel? Meldt u dan nu gratis aan, via de aanmeldknop!

Datum en tijdstip

2022-06-23T12:00:00

Locatie

Uitgezonden vanuit WTC