Patient Academy over naar de VIG

Patient Academy Novartis.JPG

Patient Academy over naar de VIG

De Patient Academy is 15 jaar geleden door Novartis opgericht. Daarmee wilde Novartis patiëntvertegenwoordigers handvatten bieden bij belangenbehartiging, inspireren en een netwerk bieden. Drie jaar geleden is Pfizer mede-organisator geworden. En nu staan we opnieuw voor een volgende fase. Eind dit jaar dragen Novartis en Pfizer de Patient Academy over aan de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG). De VIG is de Nederlandse branchevereniging van innovatieve geneesmiddelenbedrijven en vertegenwoordigt 44 bedrijven.

De VIG kijkt ernaar uit de organisatie van de Patient Academy over te nemen. ‘In welke vorm we dat gaan doen, zijn we nu aan het onderzoeken’, aldus Anne Dreves, projectleider Strategische Samenwerking bij de VIG. ‘Het aanbod van trainingen en opleidingen voor patiëntenorganisaties is de afgelopen jaren flink toegenomen. Denk daarbij aan PGO Support en de EUPATI-NL opleiding. We gaan de komende tijd de behoeften van patiëntenorganisaties ophalen om tot een vorm te komen die passend is bij het bestaande aanbod en de wensen van patiëntvertegenwoordigers.’

‘We blijven in elk geval faciliteren dat patiëntvertegenwoordigers elkaar kunnen blijven ontmoeten. Van elkaars inzichten leren, informatie uitwisselen over nieuwe ontwikkelingen en mogelijk samen optrekken blijft waardevol’, vervolgt Anne. ‘Bovendien vinden wij het, als VIG, belangrijk om met patiëntvertegenwoordigers in gesprek te zijn en te horen wat er nodig is. De VIG wil zo goed mogelijk kunnen bijdragen aan de transitie naar Passende Zorg. En juist de stem van de patiënt is daarbij essentieel. We hopen dan ook vele leden van de Patient Academy volgend jaar te mogen verwelkomen. Graag tot in 2024!’.

Blijf aangesloten

Jouw gegevens mogen we vanwege de geldende privacywetgeving niet overdragen aan de VIG. Wil je dus op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Patient Academy bij de VIG, schrijf je dan nu in via de aanmeldknop en vul het contactformulier in.

Datum en tijdstip

Nog niet gepland

Locatie

Volgt tzt