VIG Medicijndialoog Boston aan de Noordzee

Nederland pandemiebestendig? 

COVID-19 heeft ons hardhandig duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om je gezondheidssysteem goed op orde te hebben. Wat leren we hiervan? En zijn we klaar voor volgende uitdagingen, zoals nieuwe virussen en groeiende antibioticaresistentie?

Hoe maken we van ons land het Boston aan de Noordzee? Daarover gaat de eerste editie van de VIG Medicijndialoog op donderdag 7 oktober. Een sterke geneesmiddelensector maakt ons land gezonder, weerbaarder en welvarender.

Inspiratieworkshops
Het programma bestaat uit een ochtend- en een middagsessie. In de ochtend, van 11.00 tot 12.00 uur, zijn er vier digitale inspiratieworskhops met verschillende thema’s en sprekers:

  • Workshop ‘Langjarig overheidscommitment’ onder leiding van Clémence Ross (ambassadeur LSH-sector)
  • Workshop ‘Nieuwe laboratoria van wereldklasse’ onder leiding van Ida Haisma (directeur Leiden Bio Science Park)
  • Workshop ‘Durf concurrerend te zijn’ onder leiding van Carmen van Vilsteren (boegbeeld LSH-sector)
  • Workshop ‘Ondernemerschap en vestigingsklimaat’ onder leiding van Thomas Grosfeld (VNO-NCW)

De uitkomsten van de workshops dienen als input voor plenaire deel dat plaatsvindt in de middag.

Keynote speaker Jan Peter Balkenende
Vanaf 15.30 uur tot 17:00 uur vindt het tweede deel van de Medicijndialoog plaats. Voormalig minister-president prof. dr. Jan Peter Balkenende opent het plenaire deel met een beschouwing op de geopolitieke situatie in de wereld en de uitdagingen voor Nederland en Europa. Moet gezondheid nog wel een nationale competentie blijven en moeten we minder afhankelijk worden van India en China? En welke gevolgen heeft dit voor de Nederlandse geneesmiddelensector?
Na deze keynote speech, vindt een paneldebat plaats, waaraan ook workshopleiders Clémence Ross, Ida Haisma, Carmen van Vilsteren en Thomas Grosfeld zullen deelnemen. Ook VVD-Kamerlid Aukje de Vries en CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch zullen een bijdrage leveren aan de discussie.

Aanmelden
Het plenaire middagdeel wordt live uitgezonden vanuit Nieuwspoort, Den Haag. U kunt hieraan online deelnemen en vragen stellen via de chat. Bij aanmelding kunt u meteen aangeven bij welke digitale workshop u in de ochtend wilt aanhaken. Het is ook mogelijk om alleen het plenaire deel óf een workshop te volgen, aanmelden voor beide onderdelen is gratis. Het programma eindigt om 17.00 uur.

Na aanmelding ontvangt u van ons meer informatie en een toegangscode!

Datum en tijdstip

2021-10-07T15:30:00

Locatie

Online evenement, Nieuwspoort