VIG Talk: Beter ‘Samen Beslissen’ op basis van patiëntgerapporteerde data

VIG Talk header 10 nov

Wie als patiënt voor een bepaalde behandeling in aanmerking komt, wil graag weten wat de effecten van die behandeling zullen zijn. Hoe is het andere patiënten vergaan die deze behandeling krijgen? Uiteraard kan de behandelend arts daar iets over zeggen, maar hoe mooi zou het zijn als je in onafhankelijke database zou kunnen kijken en op basis daarvan samen zou kunnen beslissen of deze behandeling bij jou past.

De Vereniging H2O Nederland zet zich ervoor in, dat er zo’n database komt. H2O staat voor Health Outcome Observatory. Het is de bedoeling dat uitkomstdata van patiënten in verschillende Europese landen daarin op een veilige manier toegankelijk wordt gemaakt. Twee bestuursleden van de vereniging H2O Nederland vertellen wat zo’n observatorium inhoudt en wat er op dit gebied al is bereikt. Ook schetsen zij de vervolgplannen en geven zij aan wie zij graag bij de verdere ontwikkeling van het observatorium willen betrekken.

De sprekers zijn

Marc Broeren is sinds 2018 medisch directeur van Takeda Nederland. Na zijn studie geneeskunde aan de Radboud Universiteit werkte hij in verschillende functies in de farmaceutische industrie.

Linetta Koppert werkt als oncologisch chirurg in het Erasmus MC Kanker Instituut. Vanaf 2021 is ze ook werkzaam op de afdeling Quality of Healthcare and Patient Care als hoofdonderzoeker international Value Based Healthcare. Ook is ze klinisch leider van het grote digital patient journey project in het Erasmus MC.

Discussie

Na twee presentaties van beide sprekers van ongeveer 15 minuten is er ruimte voor discussie. Onder leiding van moderator Carla Vos (directeur Kennis en Beleid Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen) vindt een gesprek plaats over het initiatief van H2O Nederland. Deelnemers aan de VIG Talk kunnen zich via de chatfunctie mengen in de discussie en vragen stellen aan de gasten.

Aanmelden

De (online) VIG Talk wordt live uitgezonden, op donderdag 10 november, van 16.00 tot 17.00 uur. Deelnemers ontvangen kort voor het event een link voor online toegang.

Datum en tijdstip

2022-11-10T16:00:00

H2O logo 2022-08-23 125010

Locatie

Online evenement, uitgezonden vanuit WTC