VIG Talk Kantelpunt naar duurzame zorg

De G20 probeert in Glasgow een nieuw akkoord te sluiten om de klimaatproblemen tegen te gaan. In Nederland is de medische sector goed voor 7% van de CO2-uitstoot en daarmee heeft de sector grote invloed op het klimaat. Omgekeerd heeft het klimaat ook grote invloed op de zorg. Denk aan de invloed van lucht- en watervervuiling op bijvoorbeeld astma, infectieziektes of depressies.

In de Green Deal Duurzame Zorg zijn afspraken gemaakt over hoe de zorgsector de uitstoot kan verminderen en de impact op het milieu te verminderen. De wil is er en de urgentie en noodzaak zijn helder, maar waar staan we? En wat is er nog voor nodig om het kantelpunt naar een duurzame zorg te bereiken?

Sprekers

Onder leiding van Gerard Schouw geven Maria van der Heijden (directeur MVO Nederland) en strategisch zorgontwikkelaar Hanneke Wittgen (Coöperatie VGZ) hun kijk op de verduurzaming van de zorg in Nederland. Maria van der Heijden is sinds 2016 directeur van MVO Nederland, een netwerk van meer dan 2000 bedrijven die zich hard maken voor een nieuwe, duurzame economie. Hanneke Wittgen is sinds 2019 zorgstrateeg bij coöperatie VGZ. Bij de zorgverzekeraar houdt ze zich bezig met thema’s als de duurzaamheid (greendeal duurzame zorg), preventie en de rol van VGZ in de regio.

Aanmelden

Deze online bijeenkomst is relevant voor iedereen die actief is binnen de geneesmiddelensector en gezondheidszorg. U kunt zich aanmelden via de aanmeldknop op deze pagina. Deelnemers ontvangen kort voor de start van het event een linkje voor online toegang.

Datum en tijdstip

2021-11-25T16:00:00

Locatie

Online evenement, uitgezonden vanuit WTC