VIG Talk on Tour

2200239_VIG_TALKONTOUR_02B

Tijdens de coronacrisis is binnen de EU vanuit verschillende kanten gepleit voor het weer meer zelf geneesmiddelen produceren om minder afhankelijk te zijn van voornamelijk China. De nadelen van productie in verre landen worden steeds meer gezien (kosten vervoer, milieu- en klimaatschade). Duurzame productie van geneesmiddelen in Nederland vertegenwoordigt zowel een economisch (hoogwaardige werkgelegenheid) als een sociaal belang (beschikbaarheid van duurzaam geproduceerde geneesmiddelen). Tegen deze achtergrond is het extra relevant om de geneesmiddelenproductie die al in Nederland aanwezig is, te koesteren en zo mogelijk uit te breiden.

Waarom in Oss?

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat in Oss de eerste geneesmiddelen werden gemaakt. De viering is een goede aanleiding om het belang van de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen in Nederland op de kaart te zetten. In Oss bevindt zich een unieke hotspot als het gaat om geneesmiddelenproductie:

  • Research & Development op het Pivot Park door ruim 60 bedrijven, waaronder Pivot Park Screening Centre, Pharming, Acerta Pharma en BioConnection
  • Grondstoffenproductie (chemisch en biochemisch) door Aspen API
  • Grondstoffenproductie (biotechnologisch) door MSD
  • Productie van anticonceptiemiddelen en vruchtbaarheidsbehandelingen voor vrouwen wereldwijd door Organon

Doel van de bijeenkomst

  • belang van duurzame geneesmiddelenproductie in Nederland laten zien
  • maatregelen bespreken die het duurzame investeringsklimaat bevorderen.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur  Ontvangst door Wenny Raaijmakers (locatiedirecteur Organon Oss)  en Petra Willems (managing director Organon Benelux)

14.00 – 15.00 uur  Rondleiding in Experience Center* 

15.00 -17.00 uur     Interactieve sessie, Rob Nelissen, Director Operations Organon, Jort Meijer, Sustainable Supply Chain KPMG en Thomas Grosfeld, teammanager economie, ondernemerschap en internationaal VNO-NCW en MKB Nederland over de vraag:

Hoe kunnen we in Nederland duurzame productie van geneesmiddelen stimuleren?  

Dit onderwerp gaat iedereen aan die betrokken is bij een doelmatige en duurzame inzet van geneesmiddelen in Nederland: overheid, politiek, industrie, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties, zorgprofessionals, beleidsmedewerkers, onderzoekers …

Noteer de datum en meld je aan!

*Vanaf 8 maart tot eind juli is een tijdelijk bezoekerscentrum in de voormalige Meisjesschool aan de Oude Molenstraat ingericht. Doel: de rijke geschiedenis van Organon beleven, maar ook met het Organon van nu en de toekomst kennismaken. Vrouwen en meisjes staan er centraal, vanwege de focus op hun welzijn. De persoonlijke verhalen door de jaren heen laten innovatie, samenwerking en impact op hun gezondheid zien.

Datum en tijdstip

2023-06-23T13:30:00

Sprekers Organon Oss

Locatie

Organon, Oss