YIM Zomerevent

Het Young Innovators of Medicines (YIM) Zomerevent staat voor de deur! Op woensdag 6 juli zullen wij met elkaar in discussie gaan over de beschikbaarheid van geneesmiddelen in lage- en middeninkomens landen en wat onze rol hierin is.

Is het normaal dat de westerse wereld als eerst toegang krijgt tot innovatieve behandelingen, zoals de coronavaccins? Of zou dit parallel geïntroduceerd kunnen worden in ontwikkelingslanden? En wat kunnen wij daar aan doen vanuit het kleine Nederland? Na deze sessie nodigen wij jullie uit om met ons onder het genot van een hapje en een borrel de zomer in te luiden.

Programma

Prof. dr. Tobias Rinke de Wit (UvA) zal ons meenemen in de ontwikkeling van het gezondheidssysteem in Afrika. Hij stond aan de voet van het beschikbaar krijgen van HIV/AIDS medicatie in Afrika, terwijl dit al 5 jaar in westerse landen op de markt was. In zijn presentatie zal hij ons meenemen in de lessen die hieruit (niet) geleerd zijn, welke good practices zijn er overgenomen tijdens de coronacrisis en waar moeten wij nog aan werken. Kunnen wij hier als Nederland iets voor betekenen of moeten we hier een globale aanpak voor hebben? En wat kunnen wij daar als YIM’ers aan bijdragen?

Om die vraag te verduidelijken, zal Niké Buijze ons meenemen in de Access to Medicine index. In deze index wordt  een top 20 opgesteld op basis van wat innovatieve geneesmiddelenbedrijven doen  om geneesmiddelen beschikbaar te maken in lage-en middeninkomens landen. Staat jouw bedrijf in de top 3? En wat kunnen wij als YIM’ers er aan doen om in die top 3 te komen?

Datum en tijdstip

2022-07-06T16:30:00

Sprekers YIM Zomerevent

Na deze presentaties en de discussie is het tijd voor een netwerksessie, dé ideale manier om in contact te komen met je collega’s bij andere lidbedrijven. Aangezien hier na 2 jaar corona een grote behoefte voor bestaat, zal er genoeg tijd zijn om te netwerken. Hierbij zorgen wij voor het diner en een borrel.

Aanmelden

Jij bent er toch ook bij? Schrijf je dan snel in, want er is plek voor maximaal 100 mensen. Meld je daarom nu aan via de aanmeldbutton van deze pagina en bekijk direct het programma. We hanteren een wachtlijst zodra de grens van 100 deelnemers is overschreden. Mocht je onverhoopt niet meer kunnen, meld je dan ook af!

We kijken er naar uit je 6 juli 16:30 in Amsterdam te mogen verwelkomen!

Locatie

Kleurstoff, Hogehilweg 20, Amsterdam